„Бомба” в тоалетна приземи самолет на "Ер Франс" (обзор)

Всичките 473-ма на борда напуснали невредими боинга

Подозрение за бомба на борда на "Боинг 777" на "Ер Франс" доведе до аварийно кацане на самолета. Няма пострадали, всичките 473-ма души на борда - 459 пътници и 14 членове на екипажа, са напуснали машината невредими, предаде АФП.

Самолетът излетял късно вечерта в събота от остров Мавриций в Индийския океан и трябвало да кацне в Париж в 5,50 часа вчера сутринта. Но бил принуден да извърши аварийно приземяване на летището в кенийския град Момбаса, след като бил подаден сигнал за намерено в тоалетната подозрително устройство, което може да е бомба.

След кацането екипажът бързо и успешно извел пасажерите от самолета. А спецекипи отнесли неизвестното устройство за анализ.

Вчера следобед източници от летището в Момбаса обявиха, че на борда наистина е имало бомба, която била контролирано взривена. Няколко часа по-късно обаче "Ер Франс" съобщи, че сигналът за бомба е бил фалшив. Анализът на този етап показал, че устройството било направено от картон и хартия и имало и таймер, но не било в състояние да предизвика експлозия, която да повреди самолета, уточниха от компанията.

Франция е в повишена тревога след джихадистките атаки в Париж от 13 ноември, в които бяха убити 130 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят