На 21 юли 2019 да почерпят

Затвориха две летища в Силиция след ново изригване на Етна

Морковите зареждат организма с ценни вещества Могат да се консумират също листата и стъблата на оранжевия зеленчук

Великотърновка се венча в храм от 18-ти век в село с един жител Стела се запознала с бъдещия си съпруг в църквата в планинското с. Влахи

Ентусиасти преобразяват цял квартал Групата “Бъди общественополезен” вдъхна нов живот на 13 градинки в Изток

Срив в системата на Гранична полиция спря за близо час обработката на камиони на „Капитан Андреево“

Откриха първата ясна снимка на Нийл Армстронг, докато ходи по Луната

Рим обяви най-висока степен на терористична заплаха

Рожен събра над 200 000 българи от страната и чужбина

Крит – откъдето Европа е започнала На острова всичко е мълчание, останалото е лош превод

Най-малко трима души загинаха при катастрофа на малък самолет в Германия

Извадиха варели за опасни химикали от река Марица

ТИР разпиля дини на АМ „Марица“, след като се удари с лека кола

Христо Стоичков: ЦСКА ще има нов стадион!

64-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа край Разград

В „Люлин“ още нямат ток

Столичният квартал „Люлин“ все още е без ток, въпреки обещанието, че до 20:00 ч електрозахранването там ще бъде възстановено.

„В момента работим по втора кабелна линия, която ще бъде пусната до един час, до час и половина ще възстановим нарушеното електрозахранване в кв. „Люлин” на 100 %“. Това каза пред „Фокус” Виктор Станчев, директор експлоатация и поддържане в „ЧЕЗ-разпределение България“ във връзка с аварията в столичния квартал „Люлин“, в която заради пожар в проходим кабелен колектор на ЧЕЗ хиляди клиенти останаха без ток.

„На голям процент от тези, които бяха останали без ток е възстановено захранването. Около 4 500 клиенти все още нямат захранване от момента на аварията в полунощ”, заяви Станчев.

Той уточни, че в момента на аварията засегнати са били около 50 000 души. „От полунощ до сутринта бяха захранени около 35 000 клиенти, а до момента е възстановено захранването на още 10 000. В момента работим за възстановяване на захранването на останалите 4 500 души”, отбеляза Виктор Станчев.

„ЧЕЗ може да обезщети клиентите при наличието на материални щети“, каза Станчев.

Той уточни, че ако при тази авария има повредени електрически уреди, всеки клиент на електроразпределителното дружество в тридневен срок трябва да подаде заявление в центровете за обслужване на клиенти. По думите на Станчев, всяка от жалбите ще бъде разгледана индивидуално и след това ще бъде отговорено на подателя.

„Това е редът, който спазваме по общите условия”, посочи Виктор Станчев.

Той благодари на органите на „Пожарна безопасност и защита на населението” за оказаното съдействие и на Столична община за сътрудничеството, което е спомогнало за по-бързата реакция при аварията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.