На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

Откриха първия Коледен фермерски пазар в София

Днес бе открит първият Коледен фермерски пазар в София. Пазарът е разположен на ул. „Оборище”, в отсечката между бул. „Васил Левски” и храм-паметника „Св. Александър Невски.

При откриването заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов коментира, че такива фермерски пазари са от полза на късите вериги за доставка, което е важно за здравословното хранене.

Доц. Костов посочи, че МЗХ са променили наредбите, по които се организират фермерските пазари на открито. По думите му, с тези промени се дава възможност на производителите на подобни пазари да излагат и предлагат под контрол по-голямо количество стоки от животински и от неживотински произход. Доц. Георги Костов уточни, че на пазара всички производителите продават своя собствена продукция, която е проверена и е под контрола на БАБХ.

Зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов поясни, че на фермерския пазар хората ще могат да си прекарат добре и да намерят стока, която е проверена. Барбалов коментира, че целта на новата наредба, която готви общината за регламентиране на фермерски пазари, които да се организират в столицата всяка седмица, е жителите на града да знаят, че има определено място, където ще бъдат има такъв пазар. По думите му, фермерският пазар на ул. „Оборище“ е поредният в подкрепа на българските производителите. Според Барбалов, след фермерския пазар районът, в който разположен, ще бъде почистен и възстановен. По думите му, организаторите на фермерския пазар имат идея той да стане традиционен. Зам.-кметът допълни, че това е поредният поредният пазар, който се организира в подкрепа на българските производители – на малкия и среден бизнес.

Николай Попов, изпълнителен директор на общинското дружество „Пазари Юг”, организатор на събитието, допълни, че фермерският пазар е голям успех. Той коментира, че това е първият пазар на улица, която се затваря специално за него. По думите му, на пазара има над 150 производители и се очаква да го посетят и много граждани. Попов обясни, че идеята на пазара е той да бъде разположен на едно и също място всяка неделя. Той добави, че се готви наредба заедно с МЗХ, която да регламентира много ясно и точно правила за фермерските пазари. Николай Попов уточни, че до Великден организирането на такива пазари ще стане факт.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.