Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Министър Танева: Няма нарушения при първите 14 проверени къщи за гости

Възстановиха електрозахранването в столичния кв. „Люлин“

Електрозахранването на всички засегнати от пожара клинети в столичния квартал Люлин е възстановено, съобщават от пресцентъра на ЧЕЗ България. Причина за разразилия се пожар в колектор на компанията е външна намеса – опит за кражба на меден кабел.

Въпреки загасените през нощта от Пожарната пламъци, екипите на ЧЕЗ бяха затруднени да започнат дейности по подмяна на повредените кабели заради дима в колектора. Наложи се отново да бъде използвана техника на Пожарната за отвеждане на отровните газове. Едва след това аварийните екипи можеха безопасно да влязат в колектора под земята и да започнат възстановителните работи. Междувременно голяма част от клиентите бяха захранени по алтернативни схеми с цел минимизиране на създадените неудобства.

“Колегите работиха под земята, непрестанно, при изключително трудни условия, намалена видимост и с маски. Наложи се да подменят голяма част увредени кабели, като само преди година всички кабели в колектора бяха сменени с нови. Цял ден ни съпътстваха непредвидени ситуации, но към 22 ч. почти навсякъде електрозахранването беше възстановено, а сега вече всички клиенти имат ток.“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Подменен е и изгорелият вследствие на кражба на масло трансформатор в столичния квартал Надежда. Вследствие на посегателството близо 400 клиенти на ЧЕЗ останаха без ток в почивния ден.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.