Възстановиха електрозахранването в столичния кв. "Люлин"

Електрозахранването на всички засегнати от пожара клинети в столичния квартал Люлин е възстановено, съобщават от пресцентъра на ЧЕЗ България. Причина за разразилия се пожар в колектор на компанията е външна намеса – опит за кражба на меден кабел.

Въпреки загасените през нощта от Пожарната пламъци, екипите на ЧЕЗ бяха затруднени да започнат дейности по подмяна на повредените кабели заради дима в колектора. Наложи се отново да бъде използвана техника на Пожарната за отвеждане на отровните газове. Едва след това аварийните екипи можеха безопасно да влязат в колектора под земята и да започнат възстановителните работи. Междувременно голяма част от клиентите бяха захранени по алтернативни схеми с цел минимизиране на създадените неудобства.

“Колегите работиха под земята, непрестанно, при изключително трудни условия, намалена видимост и с маски. Наложи се да подменят голяма част увредени кабели, като само преди година всички кабели в колектора бяха сменени с нови. Цял ден ни съпътстваха непредвидени ситуации, но към 22 ч. почти навсякъде електрозахранването беше възстановено, а сега вече всички клиенти имат ток.“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Подменен е и изгорелият вследствие на кражба на масло трансформатор в столичния квартал Надежда. Вследствие на посегателството близо 400 клиенти на ЧЕЗ останаха без ток в почивния ден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини