Изтеглете безплатното приложение „Европейски път – Монтана“

На 17 юни 2019 да почерпят

Кианит ни пази от магии Камъкът на истината

Самолет от Милано кацна аварийно в Москва

САЩ разглеждат всички варианти за отговор на Иран

Спешно заседание на Съвета за национална сигурност на Гърция

Свален от власт олигарх избяга (обзор) Развръзката станала с намесата на US посланика

Моторист и спътницата му са в болница след катастрофа на столичния бул. „България“

Две туристки загинаха при инциденти в Швейцария и Франция заради лошото време

Туроператори пред фалит, гледат към чужбина заради данъчна наредба Вместо да спечели, хазната може да загуби милиони заради банкрут, свиване и изнасяне на бизнеса

Израел кръсти селище на Тръмп

Македония не признава Гоце Делчев за българин Учебниците им по история нямало да се променят

Над 40% от депутатите са подсъдими

Харадинай: Нека никой да не търси повече мир и стабилност на Балканите за сметка на свободата на Косово

Корнелия Нинова си оттегли оставката (обзор) Изборът на председател ще е след местния вот

28 годишна жена с отстранена шийка на матката заради рак роди момиченце в УМБАЛ „Софиямед“

Жена с отстранена шийка на матката заради рак роди здраво бебе в столичната Университетска болница „Софиямед“. Тя е постъпила в лечебното заведение за планово оперативно раждане в 9-ти месец от бременността. Интервенцията е извършена от един от най-добрите български гинеколози доц. д-р Никола Василев в екип с други АГ специалисти от болницата. Бебето е момиче с перфектните мерки от 49 см и 3 110 грама. Преди 3 години известният специалист извършва и радикалното отстраняване на шийката на матката на пациентката, допълнено с премахване на тазовите лимфни възли.

„Забременяването, особено по естествен път, както е в този случай, и износването на плода при пациентки, претърпели такава сериозна операция е изключително трудно. Далеч не всички от тях успяват да забременеят, а повечето от забременелите губят плода през първите месеци от бременността. Радвам се, че в този случай всичко приключи успешно и на бял свят се появи едно прекрасно момиченце“, коментира доц. Василев от болница „Софиямед“.

Специалистът съветва дамите да извършват редовно профилактични АГ прегледи за диагностициране на проблеми в ранен етап, а вече бременните – да започнат проследяването на бременността си отрано и да влагат в това проследяване цялата необходима отговорност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.