Апелативен съд потвърди присъдите на двама асистенти във ВУЗ, присвоили над 38 000 евро

Бургаският апелативен съд потвърди осъдителни присъди и определи наказание от по три години лишаване от свобода на Атанас Луизов и Деян Лазаров за присвояване на чужди пари. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Бургас, цитирани от "Фокус".

Изтърпяването на наложените наказания и на двамата осъдени е отложено за изпитателен срок от пет години.

Според съдебния акт за периода от 07.09.2004 г. до 10.12.2004 г. в Бургас, Луизов и Лазаров са присвоили чужди пари – сумата от 20 334 евро. Парите са били собственост на Европейския съюз, представляващи първоначално финансиране от 60 % на проект „Европейски маркетингови практики за студенти“. Средствата, които са по „Европейска програма за професионално образование и обучение Леонардо да Винчи“, са предоставени за професионално обучение.

Съдът е признал Луизов и Лазаров за виновни и в това, че са присвоили чужди пари в размер на 17 944 евро. Парите представляват окончателно финансиране на същия европейски проект, в размер на 40% от средствата предвидени за неговата реализация. Решението подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право