Апаши задигнаха каса с 40 000 лева в Русе

Апаши задигнаха 160 кг метална каса с 40 000 лв. и документи от фирмен офис на ул. "Св. Димитър Басарбовски" в Русе. За задействаната аларма м административната сграда на тел. 112 е алармирала охранителната фирма, съобщиха от полицията в крайдунавския град. Неизвестните засега посетители разбили прозорец на втория етаж и се промъкнали в едно от помещенията.

При огледа разбитият сейф бил намерен с изкривена врата край предприятието. Били взети само парите, а документите се търкаляли на земята. Случаят се изяснява от заведеното досъдебно производство за кражба по чл. 195, ал.1 от Наказателния кодекс /НК/.

Това е третата подобна кражба в крайдунавския град за последните 2 месеца. Апаши отмъкнаха метална каса с 11 000 лв. от магазин за електроматериали на ул. "Николаевска" в Русе. Разбитият и опразнен сейф също беше открит недалеч от търговския обект в района.

Неканени посетители отнесоха и каса с 8000 лв. от магазин на бул. "Липник" 113. Те разбили страничната врата и влезли в помещението, след което взломили металната врата на офиса. В сейфа се съхранявали фирмени пари. Магазинът също имал СОТ към охранителна фирма, но не работел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право