Румен Христов: Реформаторският блок трябва да оцелее

"Реформаторският блок /РБ/ трябва да оцелее, защото за нас най-важното е единството, това, което се случи, в никакъв случай мен лично не ме радва", заяви в Русе зам.председателят на СДС и депутат Румен Христов. Той се надява след парламентарната ваканция реформаторите да разберат, че заедно са по-силни и да останат заедно.

"Никого не сме призовавали да напуска Реформаторския блок и от СДС, и от останалите формации, смятам, че това беше емоционална стъпка", уточни Румен Христов. Той смята, че сега не емоциите, а стабилното управление на България е по-важно и РБ е катализатор на реформите. В момента реформаторите се договарят с ГЕРБ да правят постигнатия напредък на 6 месеца и където се налага, да се ускоряват реформите. Целта е управленческите приоритети да са взаимноприемливи.

Зам.-лидерът на синята партия декларира, че СДС подкрепя министрите реформатори и определи работата им като успешна. 12 от разгледаните 38 законопроекта в парламентарната комисия по земеделие са приети, а 3 са отхвърлени. „Пътната карта“ за съдебната реформа ще се изработи за една година. В по-кратки срокове ще се подготнвят проектите за Закон за корупция по високите етажи и за устройствения Закон на съдебната власт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини