На 18 юни 2019 да почерпят

Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Румен Христов: Реформаторският блок трябва да оцелее

„Реформаторският блок /РБ/ трябва да оцелее, защото за нас най-важното е единството, това, което се случи, в никакъв случай мен лично не ме радва“, заяви в Русе зам.председателят на СДС и депутат Румен Христов. Той се надява след парламентарната ваканция реформаторите да разберат, че заедно са по-силни и да останат заедно.

„Никого не сме призовавали да напуска Реформаторския блок и от СДС, и от останалите формации, смятам, че това беше емоционална стъпка“, уточни Румен Христов. Той смята, че сега не емоциите, а стабилното управление на България е по-важно и РБ е катализатор на реформите. В момента реформаторите се договарят с ГЕРБ да правят постигнатия напредък на 6 месеца и където се налага, да се ускоряват реформите. Целта е управленческите приоритети да са взаимноприемливи.

Зам.-лидерът на синята партия декларира, че СДС подкрепя министрите реформатори и определи работата им като успешна. 12 от разгледаните 38 законопроекта в парламентарната комисия по земеделие са приети, а 3 са отхвърлени. „Пътната карта“ за съдебната реформа ще се изработи за една година. В по-кратки срокове ще се подготнвят проектите за Закон за корупция по високите етажи и за устройствения Закон на съдебната власт.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.