Бургаски ученици ще имат стол с три менюта

След като здравословното хранене в Бургаските детски градини вече започва, общината в морския град е предвидила пилотен проект и за училищата. В него са включени две от тях- "Петко Росен" и "СВ. Св. Кирил и Методий". С идея за въвеждане на ново здравословно хранене, столовете им, които сега са неприветливи и амортизирани, ще бъдат изцяло реновирани. Обстановката вътре ще бъде уютна, а подрастващите ще могат да избират между две или три менюта. Така няма да усещат храненето като нещо натрапено, както досега. В момента те въобще не слизат в столовете.

Проектът предвижда храната да се приготвя намясто, да е топла и прясна. Ще има и обособени зони за хранене за по- малките ученици. Тепърва общината ще търси пари, за да реализира тази идея.

Това каза кметът на Бургас Димитър Николов по време на представяне на новия бюджет на общината. Той ще е в размер на 164 милиона лева, като акцентите в него ще бъдат благоустрояване на междублоковите пространства, нови паркинги зелени площи и спортни площадки. Част от новите проекти са довършване на Медицинския факултет, откриване на медицински център в свартал "Крайморие", нови детски градини, ясли и ултрамодерна нова градска библиотека, обновяване на историческото ядро на морската градина и др..

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони