На 21 юли 2019 да почерпят

Затвориха две летища в Силиция след ново изригване на Етна

Морковите зареждат организма с ценни вещества Могат да се консумират също листата и стъблата на оранжевия зеленчук

Великотърновка се венча в храм от 18-ти век в село с един жител Стела се запознала с бъдещия си съпруг в църквата в планинското с. Влахи

Ентусиасти преобразяват цял квартал Групата “Бъди общественополезен” вдъхна нов живот на 13 градинки в Изток

Срив в системата на Гранична полиция спря за близо час обработката на камиони на „Капитан Андреево“

Откриха първата ясна снимка на Нийл Армстронг, докато ходи по Луната

Рим обяви най-висока степен на терористична заплаха

Рожен събра над 200 000 българи от страната и чужбина

Крит – откъдето Европа е започнала На острова всичко е мълчание, останалото е лош превод

Най-малко трима души загинаха при катастрофа на малък самолет в Германия

Извадиха варели за опасни химикали от река Марица

ТИР разпиля дини на АМ „Марица“, след като се удари с лека кола

Христо Стоичков: ЦСКА ще има нов стадион!

64-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа край Разград

ДСБ в Търново подкрепи националното ръководство

Публична подкрепа на решението на Националния съвет на ДСБ от 12 декември за преминаването на партията в опозиция, заявиха днес на нарочна пресконференция от областната организация на демократите във Велико Търново. Тъмносините разпространиха декларация, в която се казва:

„Като се има предвид бламирането на съдебната реформа, чието осъществяване бе основна цел и причина за сключване на коалиционно споразумение с ГЕРБ, ние смятаме, че оставането на ДСБ в управлението на страната е безпредметно и би подменило вота и доверието, което ни дадоха нашите избиратели.“

Организацията в старата столица е втората в страната, която обяви категорична подкрепа на националното ръководство. Членовете на ДСБ обявиха, още на сбирката в Поморие демократите са били подготвени да минават в опозиция и да подкрепят решението на своя лидер Радан Кънев. Той добави, че в момента те продължават да са част от формата Реформаторски блок, а на 23 януари на националното съвещание ще се обсъди дневния ред за Националното събрание на ДСБ, което ще се проведе през март и ще отхвърли или препотвърди участието на партията в блока.

„Общинските съветници от Реформаторския блок нямаме сключено нито писмено, нито устно споразумение с управляващите от ГЕРБ в Община Велико Търново“, заяви д-р Мавроди Калейнски, който е един от четиримата реформатори в местния парламент.

снимка-Веселина Ангелова

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.