ДСБ в Търново подкрепи националното ръководство

Публична подкрепа на решението на Националния съвет на ДСБ от 12 декември за преминаването на партията в опозиция, заявиха днес на нарочна пресконференция от областната организация на демократите във Велико Търново. Тъмносините разпространиха декларация, в която се казва:

"Като се има предвид бламирането на съдебната реформа, чието осъществяване бе основна цел и причина за сключване на коалиционно споразумение с ГЕРБ, ние смятаме, че оставането на ДСБ в управлението на страната е безпредметно и би подменило вота и доверието, което ни дадоха нашите избиратели."

Организацията в старата столица е втората в страната, която обяви категорична подкрепа на националното ръководство. Членовете на ДСБ обявиха, още на сбирката в Поморие демократите са били подготвени да минават в опозиция и да подкрепят решението на своя лидер Радан Кънев. Той добави, че в момента те продължават да са част от формата Реформаторски блок, а на 23 януари на националното съвещание ще се обсъди дневния ред за Националното събрание на ДСБ, което ще се проведе през март и ще отхвърли или препотвърди участието на партията в блока.

"Общинските съветници от Реформаторския блок нямаме сключено нито писмено, нито устно споразумение с управляващите от ГЕРБ в Община Велико Търново", заяви д-р Мавроди Калейнски, който е един от четиримата реформатори в местния парламент.

снимка-Веселина Ангелова

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони