Посрещаме зимата с тихо и ясно време

Утре в 6:48 часа настъпва зимното слънцестоене и започва астрономическата зима. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и тихо. По поречието на Дунав и котловините ще се задържи мъгливо. Още преди обяд в Дунавската равнина ще се появи умерен запад-северозападен вятър и мъглата там ще се разсее. По-късно през деня и в останалата част от страната вятърът ще се усили, видимостта ще се подобри и навсякъде ще бъде слънчево. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните между 9° и 14°. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще бъде умерен. Максимални температури на въздуха: 10°-12°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по билата и временно силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 9°, на 2000 метра – около 4°.

В сряда вятърът ще утихне и отново преди обяд на места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. В следобедните часове над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, максималните – между 10° и 15°. Слънчево и топло ще бъде в планините.

Към четвъртък-петък пак ще се появи слаб вятър, отначало от запад-югозапад и дневните температури още малко ще се повишат, а на Коледа вятърът ще е от северозапад и с него в страната ще проникне студен въздух. Ще се заоблачи, отначало облачността ще е предимно висока, но на места в Горнотракийската низина ще остане и с ниска облачност. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните – между 7° и 12°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето