Две нови контузии при волейболистите

На старта на подготовката за олимпийската квалификация в Берлин двама от волейболните национали получиха контузии на мачове в клубните си отбори.
Виктор Йосифов не доигра двубоя на неговия „Нинфа“ (Латина) срешу „Тонацо“ (Падуа) - 3:2 в италианската Суперлига. Центърът напусна с травма терена в четвъртия гейм.
Тодор Скримов отново получи контузия в коляното, което лекуваше доскоро. По време на мача също в италианската Суперлига между „Ревивре“ (Милано) и ЛПР (Пиаченца) - 2:3, а за домакините игра и Данаил Милушев, който бе и най-резултатен в мача с 26 точки. Заради проблем с крака Скримов бе сменен в средата на четвъртия гейм.


Междувременно националният селекционер Пламен Константинов вече започва да събира в София състава, който ще се готви за квалификацията. Към момента в столицата са петима играчи, очаква се до 2-3 дни волейболистите да станат 17, а до края на седмицата наставникът да обяви 16-те, които ще продължат да се готвят за важните мачове в Берлин. Засега списъкът на отбора включва 22 имена от разширения състав.
До Нова година освен тренировки в София се предвиждат и две контроли срещу Сърбия на 28 и 29 декември в Белград.


Националите ще играят на олимпийската квалификация в Берлин последователно срещу съставите на Финландия, Русия и Франция. Мачовете са от 6 до 8 януари. Първите два тима от групата играят полуфинали срещу състави от другата група. Само крайният победител в Берлин печели виза за Рио. А вторият и третият се класират за участие в световната олимпийска квалификация в Япония, която е през май.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт