На 20 юли 2019 да почерпят

Тир и кола катастрофираха между Своге и Церово

Помпео: САЩ са готови да преговарят с Иран без предварителни условия

Иран плени британски танкер в Ормузкия проток

70-годишен мъж е загинал, след като е блъснат от кола на пътя Разград – Русе

САЩ свалиха ирански дрон, Техеран отрича (обзор) ВМС на САЩ използвали електронно заглушаване

Горанов за хакването на НАП: Скоро разбрах, че да направиш такава беля на практика е ненаказуема

„Боинг“ е загубил близо 5 млрд. долара заради скандала с модел „737 MAX“

Холандия частично отговорна за Сребреница

Тръмп се срещна с астронавти от „Аполо 11“, стъпили преди 50 г. на Луната

Засилен трафик на „Капитан Андреево“

Китайската космическа лаборатория „Тянгун-2“ изгоря в земната атмосфера

Двама парапланеристи пострадаха край Дупница

Доналд Тръмп за иранския дрон: Няма съмнение, свалихме го

Хакнатите данни били със събути гащи Не са били криптирани, съобщи Венцислав Караджов, шеф на Комисията за защита на личните данни

Община Велико Търново е първата в България с награда за социални иновации

Община Велико Търново е единствената институция в България, спадаща към местната власт, която получи високо отличие за иновации в подкрепа на социалната икономика. Първите годишни призове са учредени от Министерството на труда и социалната политика.

Наградата за Община Велико Търново бе връчена на церемония в София на директора на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова. Със същите отличия бяха удостоени неправителствени организации, фондации и сдружения.
Много висока оценка са получили четирите социални работилници, чиято дейност става причина за получаването на високото отличие.

Те са създадени към домовете за възрастни с умствени увреждания в селата Пчелище и Церова кория, защитеното жилище в Дебелец и Дома за възрастни хора „Венета Ботева“ във Велико Търново. Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова обясни, че арт-ателиетата са създадени по проект с европейско финансиране. Макар изпълнението му да приключва през 2011 г., социалните работилници продължават да работят и до днес, като хората в неравностойно положение получават възможност за трудотерапия. С изделията им се организират благотворителни изложби и базари, а средствата от тях се използват за закупуване на материали и пособия.

Заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова каза още, че се работи по идея в четирите арт-ателиета да се изработват протоколните подаръци на Общината, като тепърва ще бъде обявен конкурс за концепция.

Директорът на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова изказа благодарности към кмета на старопрестолния град Даниел Панов за подкрепата. Тя припомни, че и през тази година в Коледния базар има специална къщичка, в която всеки може да си купи ръкоделия на хората в неравностойно положение и потребителите на социални услуги.

Със своеобразен занаятчийски труд се представят близо 30 арт-работилници. Всеки, който желае, може да зарадва близки и приятели с ръкоделията, сувенирите, картичките, рисунките, играчките и украсата за елхата, които се предлагат на базара.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.