10 години затвор за причинена тежка телесна повреда в Гърция при шофиране

Жилищната сграда в Пловдив, чийто покрив беше отнесен, остава обитаема

Борис Джонсън обеща да изведе Великобритания от ЕС на 31 октомври със или без споразумение

Коя е буквата на живота

Владимир Чуков: Арестуваните за трафик на мигранти са действали от години

Д-р Крис Проктър, главен научен директор на Бритиш Американ Табако пред „Труд“: БАТ трансформира тютюневата индустрия чрез иновации

Пожарът в ТЕЦ „Марица Изток 2“ е напълно загасен и няма замърсяване на околната среда Най-вероятно се касае за технически причини или човешка грешка

Тръмп ще се срещне с Путин на форума на Г-20 в Осака

Евакуираха 2500 души в малък германски град заради две неизбухнали бомби от Втората световна война

Спецпрокуратурата дава подробности за акцията срещу престъпна група за трафик на мигранти

Предупреждения за опасно време и днес, оранжев код в 4 области в страната

КЕВР обсъжда цената на природния газ

Съветът на коалицията ще заседава за партийните субсидии

Италиански мафиот избяга от затвор в Уругвай

Накъде след тежките присъди в Сегед „Камионът на смъртта“ и злодейският план за етническо размиване на Европа

Новият технологичен парк събира БАН, университетите и бизнеса

Уникална платформа за сътрудничество между Българската академия на науките (БАН), университетите и бизнеса ще създаде новият технологичен парк T+IN, който беше официално открит преди броени дни.

За първи път студенти, докторанти, учени и предприемачи ще имат възможността да работят в толкова близко сътрудничество. Идеята е разработките на изследователните бързо да се превръщат в приложими бизнес планове, а успешно действщите фирми да прибавят още стойност към продуктите и услугите си, като се възползват от най-иновативните разработки. Амбицията на T+IN е скоро да се превърне в иновативен хъб не само за местните, но и за световните фирми и изследователи.

За да улесни сътрудничеството на БАН, университетите и бизнеса, стратегическият проект на българската държава и Европейския съюз ще предложи на обитателите си:

Инкубатор за стартиращи и spin-off компании, които ще работят под един покрив с акселераторски и venture capital фондове.

Лабораторен комплекс с 11 лаборатории в трите фокусни области на научно-технологичния парк: Информационни и комуникационни технологии (ИКТ), Науки за живота и Чиста енергия.

Иновационен форум – място за срещи и обмяна на знания, опит и идеи

Експериментариум или интерактивен научен център, отворен за външни посетители, включително деца – мястото, където учиш чрез игра и докато се забавляваш, откриваш нови хоризонти за развитие.

С улесняването на връзката между академията, висшите училища и бизнеса, T+IN има амбицията да създаде подходящата среда, предпоставка за развитието на огромния технологичен потенциал в региона. На място от 2016 година ще започнат работа и най-популярните бизнес акселератори у нас – Eleven и LaunchHub, които ще подпомагат начинаещи и утвърдени предприемачи със съвети относно най-добрите практики и осигуряването на средства за старт на бизнес.

„T+IN ще бъде средище на предприемачи, учени, иновативни умове от България и региона – ключовите играчи, за които е необходимо непрестанно да обменят идеи, проекти, добри практики, контакти. Очакваме това взаимодействие да роди нови технологии и иновативни компании, които да са конкурентни на световните пазари”, казва изпълнителният директор г-жа Елица Панайотова.
Мащабният проект е реализиран върху бивш военен терен от 250 000 кв.м и се финансира по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013.

www.sofiatech.bg

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.