Акушерката Емилия Ковачева с обвинения за побой над още 4 деца

Нови обвинения са повдигнати срещу акушерката Емилия Ковачева, която ще бъде изправена на съд за побой почти до смърт на новородено в столичната болница "Софиямед".

Софийската районна прокуратура я е привлякла като обвиняема за нанасяне на средна телесна повреда на още четири бебета в същата болница, съобщава Нова телевизия.

Според държавното обвинение Ковачева е била със същата жестокост и душила и другите новородени.

„На 18 април в столична болница акушерката е нанесла множество силни удари с ръка и стъклено шише за хранене в областта на главата и тялото на малката Никол Димитрова, задушавала го е с ръце в областта на врата му”, подчертаха от държавното обвинение.

След нанесените удари детето беше с тежка черепно-мозъчна травма и тежък мозъчен оток, но благодарение на усилията на лекарите беше успешно изписано седмици след случилото се.

Вещите лица, изготвили заключението на съдебно-медицинската експертиза, са изразили категоричното становище, че без оказана своевременна медицинска намеса би настъпила смъртта на новороденото дете.

Според прокуратурата Ковачева е действала с особена жестокост и е употребила коравосърдечно отношение, ярост и садизъм, което очевидно личи от продължителността на нанесения побой, броя на ударите, тяхната сила.

Емилия Ковачева е с мярка за неотклонение „домашен арест“. Предстои Софийският градски съд да насрочи разглеждане на делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право