Вот на недоверие на старта на 2016 г.

И БСП прогнозира предсрочни избори

Соцлидерът Михаил Миков прогнозира предсрочни парламентарни избори у нас. Според него в тяхната основа ще стои социалното напрежение заради цената на тока, винетките, здравеопазването, образованието и демографската криза.

“Предсрочните избори са въпрос, който може да се развие обективно. Съгласен съм с Лютви Местан”, каза Миков пред Нова тв вчера. Той обърна особено внимание на предстоящото закриване на училища, което според него щяло да се случи заради по-малкото деца.

“При лошия кабинет „Орешарски” беше единствената година, в която кривата на раждаемостта се повишаваше”, каза Миков. На въпрос дали това означава, че тогава хората са правили повече секс, отговори, че “въпросите със секса кореспондират повече с разказите на съдийките” (има предвид т.нар. афера “Двете каки” - б.а.).

Миков каза още, че БСП може да иска вот на недоверие към кабинета „Борисов 2” още в началото на 2016 г. по няколко теми. Сред тях са здравеопазването и енергетиката. За внасяне на вот на недоверие са нужни 48 подписа, а БСП има 38 депутати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика