Чепеларе без сняг, вози туристите в Пампорово

Имаме готовност да возим с бусчета до пистите в Пампорово туристите, отседнали в Чепеларе, докато се пусне отново системата за изкуствен сняг на ски център "Мечи чал", съобщи зам. кметът на Чепеларе и председател на Регионалната туристическа асоциация "Родопи" Пантелей Мемцов. Той отчете, че за Hoвa гoдинa Чепеларе e със 100 % заетост на хотелската база.

Родопската курортна община откри зимния сезон с безплатен лифт, но без сняг по пистите си. От общината заявиха, че ще разчитат на дебел естествен сняг и други атракции, тъй като системата за изкуствен сняг бе обявена за незаконна и бе демонтирана.

Чепеларе е на 10 км от Пампорово и ще може да компенсира туристите си, като ги извозва до пистите, които са заснежени. "Очaквaмe в нaй-близкo вpeмe дa ycпeeм дa пycнeм системата за изкуствен сняг на ски центъра в Чепеларе", заяви на брифинг кметът на Чепеларе Славка Чакърова.

Лифтът на ски център "Мечи чал" ще работи на цените от предишните зими от 40 лв. еднодневна карта за възрастен и 24 лв. за деца. Цените за нощувка в града варират между 30 и 40 лв. със закуска и различни екстри, а в селата са и по 20 -25 лв. със закуска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини