Пращат на съд акушерката бияч, разследват я и за побой на други четири деца (обзор)

Aкушерката Емилия Ковачева отива на съд за зверския побой на 4-дневното бебе Никол. Вчера прокуратурата внесе обвинителен акт срещу нея в Софийския градски съд.

Ковачева отговаря, че от 1,49 ч до 3,12 ч на 18 април в столичната болница “Софиямед” удряла шамари и юмруци на малката Никол по главата и тялото. След това я налагала със стъклено шише за хранене и я душила. Акушерката бе задържана ден по-късно, когато състоянието на Никол рязко се влоши. Камера в отделението показа каква е причината за това.

След побоя Никол бе със счупен череп и тежък мозъчен оток.

“Осъщественото деяние се отличава с особена жестокост. Обвиняемата е употребила коравосърдечно отношение, ярост и садизъм, което очевидно личи от продължителност­та на нанесения побой, броя на ударите, тяхната сила, причинените увреждания на беззащитното новородено дете”, посочват от прокуратурата.

Оттам съобщават, че Никол не е единствена жертва на акушерката. Прегледът на видеокамерите показал, че в перио­дите 17-18 март, 24-25 март, 15-16 април и 17-18 април Ковачева пребила други 4 новородени. За тези случаи акушерката е разследвана по друго дело.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право