Над 100 безплатни културни събития Йорданка Фандъкова представи лятната арт програма на София

Кръводаряване в деня на Левски

Обвинената за подкуп бивша шефка на ТЕЛК-Ловеч е на свобода срещу 3000 лева

Наесен поскъпват ваканциите, купени през туроператори Заради данъчна наредба фирмите фалират или се местят в чужбина

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 19 юли 2019

Отхвърлиха намаляване на ДДС върху лекарствата

Разследват мним архитект във Велико Търново 60-годишен строителен техник години наред се титулувал без да има ценз

Кадър на ДАНС поема военното разузнаване

Разследват корупция при доставки за ВВС Дружеството “Балкантел” е изпълнявало поръчки на НЕК, АЕЦ “Козлодуй”, “Булгартрнасгаз” и др.

Д-р Димитров гръмнал Плъха при самоотбрана (обзор) 2 г. условно за лекаря от Пловдив, застрелял крадец

Правят проучване за контрабандата на горива При алкохола няма проблем за бюджета

7 години от атентата на Летище Бургас Посланикът на Израел Ирит Лилиан: Силата на живота е по- силна от тази на разрушението

Граждани почетоха паметта на Васил Левски в София (СНИМКИ)

Брюксел иска мониторинг за всички страни членки на ЕС

Избиват и диви прасета заради чумата Само горски ще стрелят в районите на огнищата

Павлова: Строителството на тунела под връх Шипка може да започне през 2017-а година

„Строителството на тунела под връх Шипка може да започне през 2017-а година, а усилията за довършване на обходния път на Габрово продължават“. Това обяви при посещението си в града министърът на регионалната развитие Лиляна Павлова, съобщи „Дарик“.

Тя и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров инспектираха работата по трасето на обхода, отвеждащ към тунела през Стара планина.

„Програмният период изтича затова строителството на обходния път на Габрово няма да бъде финансиран изцяло с европейски средства, а ще бъде довършен с пари от държавния бюджет. Тромави процедури, съдебни обжалвания и забавяне от страна на строителя са възпрепятствали темповете на работа“, обясни министърът.

„За този 7-годишен период Габрово беше най-активният, най-упоритият бенефициент с най-много и най-успешно изпълнени проекти. Габрово не пропусна нито една възможност и няма приоритетна ос от цялата Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013″, по която да няма успешно реализиран проект“, заяви Павлова.

Тя апелира към габровци и към администрацията да бъдат по-активни по отношение на санирането на сградите, които се отличават на фона на обновените детски площадки, улици и пешеходни зони, за да бъде още по-красив градът и домовете на семействата да бъдат по-топли, а разходите за отопление по-малки.

Павлова информира, че от 1 януари следващата година Националната програма за енергийна ефективност ще бъде отворена за всички видове сгради, които отговарят на дефиницията многофамилни, независимо от броя на жилищата и типа строеж.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.