Баба и майка продават невръстно дете на гръцки каналджия

Невръстно дете е станало обект на трафик през ГКПП-Кулата, съобщи struma.com. Баба му и майка му се опитали да го преведат нелегално през граничния пункт.

Двете възрастни жени рискували да влязат в затвора, но с цената на всичко да изведат от страната ни детето. За целта те се свързали с гръцки каналждия, който се наел да осъществи трафика на детето през контролния пропускателен пункт.

Женската фамилия, замесена в трафика на детето е от Северна България. Нашите спецслужби обаче действали по предварително подаден сигнал и плана на двете трафикантки бил осуетен. Същевременно в ареста се озовал и гръцкият каналжия на деца.

Досъдебното производство по скандалния случай е приключил и последна дума за решаването на казусa има петричкият районен съд, казаха днес магистрати.

”Още утре ще има резултат по случая.”, обещаха от съда. Според казаното от магистратите делото ще е по бързата процедура, без да се събират писмени и гласови доказателства по общия ред. Двете жени са съгласни да подпишат споразумение, което се изготвя в момента от прокуратурата и защитата на двете трафикантки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини