Синдикатът на българските учители обяви кмета на Велико Търново за най-добър социален партньор в областта на образованието

Синдикатът на българските учители при КНСБ обяви кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов за най-добър социален партньор в областта на образованието. С приза организацията изразява признателността си за приноса на Даниел Панов за развитието и усъвършенстването на социалното партньорство между местната власт и учебните заведения. Кметът на старопрестолния град бе отличен с грамота и златен медал на Синдиката на българските учители.

Наградата е европейска и се връчва за първи път на Даниел Панов. Отличието на СБУ е във връзка с 25-годишния юбилей на синдикалната организация.

Номинацията на Даниел Панов е дело на изпълнителния комитет на СБУ във Велико Търново и получава подкрепата на всички общински координационни съвети от областта. Много висока оценка получава социалното партньорство между местната власт и учебните заведения. Подписаният общински колективен трудов договор в областта на образованието е определен като един от най-добрите в цяла България. Всичките му 14 клаузи надграждат отрасловия колективен контракт.

Награждаването бе част от церемония в София, ръководена от председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева. Призовете бяха връчени от генералния секретар в Европейската комисия, отговарящ за образованието Мартин Ромер, както и от президента на КНСБ Пламен Димитров

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони