Сапарева баня скъсала с външните тоалетни

Само допреди няколко години бяхме на външни тоалетни, но понеже тази придобивка се ползва ежедневно, вече я забравихме. Така образно представи достиженията на трите поредни мандата управление в Сапарева баня на екипа на ексградоначалника инж. Сашо Иванов /НДСВ/ шефката на финансовия отдел в кметството доскоро Калинка Андреева. Предишната управа на курорта свика вчера пресконференция и покани граждани, за да отрече всички "неистини" по финансовото състояние и изобщо по дереджето на общината, казани от новия кмет на Сапарева баня Калин Гелев /ГЕРБ/.

В първите си изявления след поемането на поста Гелев каза, че в общинската хазна има всичко на всичко 20 хил. лева, а задълженията й възлизат на 4 276 166 лв. Финансовият стратег на предишното управление Андреева е категирочна, че към 30 октомври т.г. общината е дължала около 1,3 мил. лева, а просрочените плащания са към 800 000 лева, при несъбрани 600 хил. от ДДС. Да се говорят лъжи колко е зле общината, при такава изградена инфраструктура, при действащи над 70 къщи за гости и при такъв наплив на туристи в града, е въпрос на "голяма некомпетентност и демагогия", беше казано на пресконференцията. Все пак беше признато, че новият кмет не е предприел чистки спрямо привържениците не предходника си, но е направил две назначения на технически секретарки - незнайно как при заковано щатно разпределение.

Предишният кмет инж.Иванов и наследникът му Калин Гелев имат резлични позиции и прогнози и по изграждащия се руски балнеоцентър "Преображение" в града с инвеститор от около 30 мил. лева на фонда "Закон, спроведливост, милосърдие". Скандалът е за 4,8 мил. лева, които руснаците не са превели срещу предаден дял от общината. През януари догодина от фонда ще изпратят свои представители в Сапарева баня за изясняване на ситуацията и за съдбата на балнеоцентъра, който е замразен от април м.г.

Бившият кмет на Сапарева баня инж.Сашо Иванов /вторият отляво надясно/ и екипът му са вече безработни и се регистрирали в бюрото по труда. Ексградоначалникът отрече за задължения от 4,3 мил. лева и каза, че е оставил кметството в стабилно състояние.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони