Христо Мутафчиев: Държавата сме ние и ако спрем с омразата, ще живеем по-добре

Държавата сме ние, не е нещо имагинерно, към което да се обръщаме и да палим свещ. Ако спрем да се мразим, ако станем малко по-обичливи един към друг и да разберем, че животът е къс, ще живеем по-добре. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

Приканвам българина да спре с омразата – всички се раждаме бедни и умираме бедни. Да погледнем дали можем да помогнем на някого и ако можем, да го направим. Не можем обаче и да бъдем по-добри само по Коледа. А през останалото време какви сме – лоши, коментира той.

Явно носим някакъв ген – да завиждаме на съседа, да мислим постоянно за пари. Зверски ме вбесява ненавистта към колегата, към другарчето, някой който винаги говори само за това какво той е направил. Не може да се будиш сутрин и да си мислиш, че си най-великия. Това ще го каже публиката, посочи Мутафчиев.

Той коментира, че е забелязал, че от известно време обществото ни е изгубило всякакво уважение и доверие към институциите. По думите му при това положение хората в институциите се обезверяват и няма как да работят ефективно. Според Христо Мутафчиев политиката е изкуство. Това, което се случва с реформаторите, не е изкуство, а е изкуствено. Хората имат амбиции, нормално.

Аплодирам здравния министър, защото е човек, който си сложи главата на масата и каза – аз съм започнал нещо, нося отговорност, искам да го довърша и ще го довърша. Такива хора събуждат уважение у мен, заяви председателят на Съюза на артистите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица