Лазар Лазаров: Няма да има затворени пътища за празниците

"Няма да има затворени пътища за празниците". Това каза пред бТВ инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). „Всички ремонти, които бяха действащи през лятото и есента по двете автомагистрали „Тракия” и „Хемус” вече са приключили, участъците са отворени, пропускателната способност на магистралите е в пълнота, така че нямаме притеснения по отношение на движението в тези участъци”, заяви инж. Лазаров.

По думите му всички виадукти на АМ „Тракия” са отворени с поставена маркировка. Той посочи, че преди празниците е добре хората да тръгнат навреме и увери, че камионите ще бъдат спрени в пиковите часове.

„На 23-ти декември от 16.00 до 20.00 часа ще бъде спряно движението на тежкотоварните автомобили. Същото ще се случи и на 27-ми декември, когато също очакваме част от хората, приключили коледните празници да се приберат, тъй като има три работни дни. На 27 декември движението ще бъде спряно от 14.00 часа до 20.00 часа. Отново ще бъде спряно движението на тежкотоварни автомобили на 30 декември преди новогодишните празници отново от 16.00 до 20.00 часа”, заяви инж. Лазаров. Той посочи, че очаква най-интензивен трафик на 3-ти януари. По думите му тогава движението на тежкотоварни автомобили също ще бъде спряно от 14.00 до 20.00 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини