Побеснял врачанин бие ченгета и ги нарича "цифки"

Мъж от Враца напсувал ченгета, след което посегнал на един от тях, съобщава tribali.info. На делото, което се е гледало от врачанския районен съд. К. К. се признал за виновен, че на 13 юли в 18.30 часа в близост до спирка „Череша” във врачанските лозя, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Оказва се, че мъжът викал, крещял и обиждал полицейските служители от РУ- Враца- Красимир Крумов и Героги Петков, наричайки ги „линейкаджий”, „врачански цифки”, „смешници” и „лайнари”. Обиди отнесли и присъстващите на грозната сценка Екатерина Димитрова и Ангел Ангелов.

При опит да бъде закопчан от ченгетата мъжът още повече побеснял и се опитал да се измъкне от хватката на униформените. Ченгетата многократно искали от К. К. да им предостави документи за самоличност, но той оказвал съпротива, блъскал ги, дърпал се и ги бутал, пише в документите по делото.

При поредния опит да бъде закопчан мъжът ударил с лакът в гърдите единия от униформените и му причинил лека телесна повреда.

За действията на К. К. е наложена пробация за срок от една година, през което време ще трябва да се среща задължително два пъти седмично с пробационен служител.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони