Куентин Тарантино получи звезда на Алеята на славата

Носителят на две награди Оскар за сценарий Куентин Тарантино се сдоби със звезда на холивудската Алея на славата, съобщиха световните агенции.

По време на обичайната церемония за разкриване на новата звездна плоча, американският кинематографист се каза няколко думи пред събралите се хора и разказа как родителите му са го водели да гледа филми в прочутия кино салон.

"Първият път, когато влязох в това кино, беше през 1969 година. Бях на 7 годинки и родителите ми ме доведоха да гледам "Буч Касиди и Сънденс Кид". Това вероятно е била първата ми разходка по същия този тротоар, на който сега пише името ми", каза той.

Режисьорът, сценарист, продуцент и понякога актьор, Тарантино напуска гимназията като заявява, че сам може да научи повече. 25 години по-късно той вече има две награди "Оскар" - за сценарий на уестърна "Джанго без окови" от 2012 година и за класическата черна комедия "Криминале" от 1994-та, припомня БНТ. Тарантино никога не е учил киноизкуство, а бляскавата му кариера започва от видиотека, където той работи като продавач.

Сега пък предстои премиерата на неговия най-нов филм " "Омразната осмица".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица