На 18 юни 2019 да почерпят

Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Четири затворнички излизат на свобода за Коледа

Четири жени, изтърпяващи присъдите си в сливенския затвор, излизат на свобода и ще посрещнат Коледа заедно със семействата си. Затворничките бяха предсрочно условно освободени с определения на Окръжния съд в Сливен – съобщиха от съдебната палата.

Предложенията за предсрочното освобождаване са внесени в съда от специална комисия към затвора след преценка на риска. И четирите са работили по време на престоя си зад решетките, не са имали дисциплинарни прояви, били са награждавани за добро поведение.

Наказанията, които са им били наложени, варират от 2г. и 6м. до 7 г. лишаване от свобода. Престъпленията, за които са били осъдени, са държане на 34кг марихуана, имотна измама за 29 хил.лева, катастрофа в пияно състояние с две жертви, убийство на новородено бебе. Затворничките са изтърпели повече от половината от наложените им присъди, от срока им са приспаднати трудодните. Остатъкът, вариращ от 5 до 8 месеца, те ще изживеят навън под изпитателен срок в същия размер. Една от освободените затворнички е банкерка от Румъния. Чужденката е била осъдена от български съд, тъй като престъплението си извършила на територията на нашата страна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.