Четири затворнички излизат на свобода за Коледа

Четири жени, изтърпяващи присъдите си в сливенския затвор, излизат на свобода и ще посрещнат Коледа заедно със семействата си. Затворничките бяха предсрочно условно освободени с определения на Окръжния съд в Сливен - съобщиха от съдебната палата.

Предложенията за предсрочното освобождаване са внесени в съда от специална комисия към затвора след преценка на риска. И четирите са работили по време на престоя си зад решетките, не са имали дисциплинарни прояви, били са награждавани за добро поведение.

Наказанията, които са им били наложени, варират от 2г. и 6м. до 7 г. лишаване от свобода. Престъпленията, за които са били осъдени, са държане на 34кг марихуана, имотна измама за 29 хил.лева, катастрофа в пияно състояние с две жертви, убийство на новородено бебе. Затворничките са изтърпели повече от половината от наложените им присъди, от срока им са приспаднати трудодните. Остатъкът, вариращ от 5 до 8 месеца, те ще изживеят навън под изпитателен срок в същия размер. Една от освободените затворнички е банкерка от Румъния. Чужденката е била осъдена от български съд, тъй като престъплението си извършила на територията на нашата страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право