Шофьорът, убил пешеходец в Пазарджик, имал 14-15 нарушения за последните 5 години

Иван Янакиев, който в петък вечер уби с „Хамър”-а си възрастен човек на ул. "Пловдивска", слязъл от колата и заплашил хората, които видели какво се е случило. Това разказа синът на жертвата Никола Лазаров пред Нова телевизия. Хората се страхуват да говорят за младия мъж, който кара бясно из града, често дрогиран и пиян, но всичко му се разминава досега.

"В Пазарджик този младеж е известен с хулиганското си каране, колко пъти сме го задържали, подменят му кръвната проба и той излиза чист, след това го пускаме." Това пък разказа бивш полицай, запознат с досието на младия убиец на пътя.

Днес близките на Никола Лазаров излизат на протест пред съдебната палата. Според говорителката на Окръжната прокуратура Димитрия Ганчева, вече са събрани достатъчно красноречиви доказателства за вината на Иван Янакиев и те са достатъчно основание да бъде поискана по-тежката мярка за неотклонение.

Разследването по случая продължава, уточни прокурор Ганчева. Тя призова всички очевидци на жестокия удар да помогнат със свидетелски показания. Могат да го направят на тел. 034/434 400, Атанас Илиев. Наблюдаващият случая прокурор е Стефан Янев. Назначена е комплексна съдебно-медицинска и автотехническа експертиза.

За последните пет години Янакиев има зад гърба си 14-15 нарушения, документирани в актове и фишове, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов, цитиран от Марица.Бг. По-леките са за неправилно паркиране и неспазване на пътни знаци.

Най-тежкото е от март тази година, когато при специализирана полицейска акция е засечен да шофира под въздействие на дрога. Тогава книжката му е отнета, а джипът - спрян от движение. Малко по-късно обаче униформените отново го засичат да кара, въпреки наложената забрана.

Вчера семейството на Никола Лазаров се прости с него и го изпрати по последния му път.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини