480 домакинства в столичния "Люлин" отново са без ток

480 домакинства отново са без ток в в столичния квартал "Люлин" 2.

Той беше сред районите, пострадали от тежката авария преди 2 дни, заради която около 50 000 домакинства останаха без ток за повече от 24 часа заради поредица от нагли кражби.

Хората са били на резервно захранване, но то не може да издържи на включените електроуреди, съобщиха от ЧЕЗ.

Хората нямат ток от 8 часа тази сутрин.

Изкопни работи на строителни фирми оставиха вчера клиенти на ЧЕЗ без електрозахранване. Два пъти бяха скъсани кабели на компанията от строителни фирми във връзка с изграждането на Северната скоростна тангента в София.

В 17:50 ч на 21 декември беше прекъснат кабел, което остави без електрозахранване 1530 домакинства, а само 25 минути по-късно беше нанесена нова повреда, като в резултат 2040 клиенти останаха на тъмно.

Засегнати бяха домакинства в селата Мировяне, Нови Искър, Требич, Илиянци, Волуяк, Връбница, Житен и Мрамор. Те останаха без ток за 2 часа, съобщиха от ЧЕЗ.

За пореден път електрозахранването на клиенти на компанията прекъсва по време на строежа на пътното трасе. Последният случай беше на 5 декември, когато без ток останаха стопански потребители в промишлената зона на кв. "Илиянци".

„Изкопните работи на строителни фирми редовно причиняват неудобства на нашите клиенти, като само заради строежа на северната скоростна тангента това се случва вече повече от 15 пъти. Призоваваме строителните фирми да спазват процедурите по съгласуване на ремонтите“, каза Виктор Станчев, дирекция „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини