Фандъкова: Метрото ще стигне до "Черни връх" през юни догодина

Метростанцията на „Черни връх” ще бъде пусната през юни месец 2016 година, каза Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, цитирана от „Фокус”.

Кметицата заяви, че в график се изпълняват довършителните дейности по метрото. Работата по третия метродиаметър ще започне със седем станции, които обхващат дължина от 7,5 км. и трябва да бъдат завършени през 2019.

„Моето желание е цялата линия на третия метродиаметър да бъде готова през 2019 г.”. По думите й в началото на януари престои представяне на организацията на движението и се прави всичко възможно максимално малко да бъде ограничено то.

Фандъкова обясни, че при метростанцията на Орлов мост строителството ще е при много тежки условия, но въпреки това няма да има съществено затваряне на движението. Тя добави, че другите метростанции ще се изграждат в стеснени градски условия.

Кметицата посочи, че в края на месец януари и началото на февруари се очаква да започне същинската организация и работата. Организацията на движението ще бъде представена в началото на месец януари, а самите затруднения в движението се очакват в края на февруари и началото на март.

Фандъкова призова столичани да използват обходните маршрути и заяви ,че най-тежко ще бъде преминаването по бул. „Патриарх Евтимий” и кръстовището му с бул. „Витоша” и по бул. „Гешов” при пресичането му с булевард „България”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес