Виктор Йосифов и Тодор Скримов ще бъдат възстановени за квалификацията за Рио

Състоянието на централния блокировач на българския национален отбор Виктор Йосифов е по-добро от очакваното, показа направеният преглед в Италия, съобщиха от сайта на волейболната ни федерация.

Волейболистът получи контузия на глезена в последния мач от есенния полусезон на своя клубен тим „Нинфа“ (Латина), а опасенията бяха, че може да има изкълчване и разкъсване на глезенните връзки. В момента Йосифов има оток, който се очаква да спадне в следващите няколко дни. Най-добрият втори център от последното европейско първенство ще се присъедини към лагера на представителния ни тим в сряда, където ще бъде под лекарско наблюдение. В последствие ще се прецени дали Йосифов ще пътува за контролите на „лъвовете“ със Сърбия в Белград на 28 и 29 декември.

Добри новини има и около състоянието на Тодор Скримов, който също премина лекарски преглед заради болки в коляното. Заключението на докторите е, че няма нищо тревожно и след още ден-два на облекчен режим, ще може да тренира на пълни обороти.
Днес към тима се присъединиха и завърналите се от Франция Владимир Николов и Владислав Иванов, които заедно тази сутрин с Теодор Тодоров и Николай Пенчев направиха занимание във фитнеса. Довечера всички, които са на разположение на селекционера Пламен Константинов ще тренират в помощната зала на „Арена Армеец“.
Тази вечер от Аржентина ще пристигнат Тодор Алексиев и Николай Учиков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт