Хакнаха сайтовете на летищата в Бургас и Варна

Концесионери лъжат с чадърите на плажа Заради шмекерии туристите няма да се върнат по морето

Планински спасители свалиха жена със счупен крак от Витоша

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Всеки ръководител на високо равнище трябва да има мозъчна група, но да не е съставена от известни социолози

България с над 800 медала от олимпиади по природни науки Учредяваме международните състезания по физика и астрономия

Алпинист се отказа от върха, за да спаси живот В самото подножие на връх Ленин в Памир Георги Илков-Темето жертва мечтата си

Верижна катастрофа с 4 коли предизвика задръстване на път Е-79 край Симитли

Председателят на касата Жени Начева: Частните фондове и НЗОК с еднакви здравни услуги

Индия ще направи втори опит да изстреля космически апарат към Луната

Кметът на Разлог вдигна сватба на сина си (СНИМКИ)

Започна умъртвяването на 17 000 прасета от свинекомплекса в село Николово

Фалшив изумруд? Няма грешка с малахита

249 са кандидат-студентите за новия Факултет по медицина Първото класиране ще бъде обявено на 5 август

Форбс: Хакери са откраднали огромно количество данни от федералната служба за сигурност на Русия

Пендаровски: Комисията за историческите въпроси между Северна Македония и България е в задънена улица

Въвеждат мерки за по-добра организация на движението във Велико Търново

Общинската комисия по организация на движението, транспорт и паркиране ще работи по мерки за по-оптимално планиране на трафика и подобряване на сигурността на няколко места във Велико Търново. Заседанието бе свикано от заместник-кмета на старопрестолния град проф. Георги Камарашев, който бе сезиран с предложения и въпроси от граждани от различни квартали. На срещата присъстваха общински съветници, представители на Районното управление на МВР и на Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ в старата столица.

Проф. Георги Камарашев бе поканил и жителите на Велико Търново, чиито казуси влязоха в дневния ред на заседанието за обсъждане.

Създаването и приемането от Общинския съвет на Наредба за управление на общинските пътища бе друга дискутирана теми. По предложение на проф. Георги Камарашев бе решено да започне процедура по изготвянето на подзаконовия нормативен акт.

На следващите заседания на транспортната комисия ще бъдат обсъждани и други въпроси, които бяха поставени на днешната среща. Общинският съветник Деян Хаджийски припомни, че Велико Търново вече има достъп до европейски средства за развитие на интегриран и екологичен градски транспорт, като това включва и нова транспортна схема. Колегата му Александър Нанков говори за нуждата от санитарни възли по крайните спирки на автобусните линии в града.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.