Въвеждат мерки за по-добра организация на движението във Велико Търново

Общинската комисия по организация на движението, транспорт и паркиране ще работи по мерки за по-оптимално планиране на трафика и подобряване на сигурността на няколко места във Велико Търново. Заседанието бе свикано от заместник-кмета на старопрестолния град проф. Георги Камарашев, който бе сезиран с предложения и въпроси от граждани от различни квартали. На срещата присъстваха общински съветници, представители на Районното управление на МВР и на Регионална дирекция "Автомобилна администрация" в старата столица.

Проф. Георги Камарашев бе поканил и жителите на Велико Търново, чиито казуси влязоха в дневния ред на заседанието за обсъждане.

Създаването и приемането от Общинския съвет на Наредба за управление на общинските пътища бе друга дискутирана теми. По предложение на проф. Георги Камарашев бе решено да започне процедура по изготвянето на подзаконовия нормативен акт.

На следващите заседания на транспортната комисия ще бъдат обсъждани и други въпроси, които бяха поставени на днешната среща. Общинският съветник Деян Хаджийски припомни, че Велико Търново вече има достъп до европейски средства за развитие на интегриран и екологичен градски транспорт, като това включва и нова транспортна схема. Колегата му Александър Нанков говори за нуждата от санитарни възли по крайните спирки на автобусните линии в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони