Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Министър Танева: Няма нарушения при първите 14 проверени къщи за гости

Доброволци имитирираха земетресение

Полицаи, пожарникари, медици и доброволни формирования от Шуменско показаха как могат да се справят със земетресение, последвала заплаха от наводнение, пожар и поне дузина ранени от бедствията.

Село Мадара под уникалния релеф Мадарски конник, за който нямаше никаква опасност, стана епицентър на сухата тренировка във вторник. Ръководител на спасителната операция по обяд в центъра на селото беше областният управител Донка Иванова.

Мадара се огласи от вой на пожарни, спасителни автомобили, линейки, имаше блокирани пътища, а по улиците на селото се чуваше „Опасност от наводнение“. Хората трябваше да напускат къщите с уж паднали комини и напукани стени. 12 доброволци бяха в ролята на пострадали. Чиновникът от община Нови пазар Калин Иванов, който лови нарушители по Наредба 1, беше с черепно-мозъчна травма и се изяви като най-добрия актьор сред ранените.

Охканията му „умирам, спасете ме, лошо ми е“ продължиха четвърт час и предизвикаха искрено съчувствие сред медиците. На финала на цялото бедствие губернаторът Иванова го поздрави за автентичното страдание. Още един мъж беше с 32% изгаряния и отпътува за варненска клиника, но не издаде звук. Останалите статисти се бяха разминали с леки травми.

Заради наличието на вятър, огнеборците не запалиха огън край кметството, а гасиха само димки.

Практическото занятие продължи в болницата в град Нови пазар, която прие ранените. На финала имаше и разбор за готовността да се посрещнат бедствия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.