Платини: Ще се боря срещу несправедливото ми наказание

"Ще се боря срещу тази несправедливост във всеки възможен съд. Невероятно е, че всичко това се случва, точно когато се кандидатирах за президентския пост". Така, в интервю за AFP, цитирано от БГНЕС, Мишел Платини коментира наказанието, наложено му от ФИФА заради съмнения за корупция.

В понеделник Етичната комисия към световната футболна централа обяви, че забранява на Платини и Сеп Блатер да посещават и взимат участие в каквито и да е футболни дейности. Така, на практика, французинът не може да участва в изборите за нов лидер на ФИФА на 26 февруари, както и да изпълнява длъжността си на президент на УЕФА.

Припомняме, че на 25 септември швейцарската прокуратура започна разследване срещу Блатер по подозрение, че е превел незаконно 2 млн. швейцарски франка на Платини. Французинът заяви, че заплащането е било по договор и е напълно законно. На 8 октомври последва и отстраняването на Блатер, Платини, както и това на Жером Валке за 90 дни.

"Не мога да разбера защо това се случва. Как се стигна дотук? Аз свърших някаква работа, поисках заплащане, изпратих фактура, платих си данъците. Това бе през 2011 г. Това бе един дълг, който бе изплатен и точка. След това, през 2015 г. швейцарският съд поиска повече информация за плащането. Много хора във ФИФА са доволни, че това се случва", коментира Платини.

"Какво правеше Етичната комисия между 2011 и 2015 г.? Спеше ли? Изведнъж се събуди. И това се случва, точно когато се кандидатирах за президент на ФИФА. Невероятно е!", допълва французинът.

"Ще се боря срещу тази несправедливост във всеки възможен съд. Но междувременно името ми е влачено през калта от медиите. Каквото и да се случи, репутацията ми е съсипана. Бях жестоко ударен", споделя още Платини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт