Отпуснаха 200 лева помощ на бита в полицията

Общинският съвет в Симеоновград гласува 200 лв. за 63-годишната Неда Митева. Този юли тя заяви, че е бита като куче от криминалиста Цветан Горанов в кабинета му в полицейския участък.

"Отпуснатата помощ е еднократна. Гласувахме я, защото от няколко месеца Неда и съпругът й Ангел нямат ток и вода заради неплатени сметки", обясниха съветници от Местния Парламент.

Жената лежа в хасковската ортопедия със строшен ляв крак и й бяха поставени 2 пирона.

Следственото дело по случая е разпределено в Свиленград. Преди няколко дни дори Митева пътувала до там в инвалиден стол, за да дава показания. Според симеоновградчани, докато течало разследването за полицейско насилие Горанов пуснал рапорт за пенсиониране. Вчера шефът на ОДМВР-Хасково старши комисар Ангел Цанков потвърди, че следствието продължава, но обясни, че не знае симеоновградският криминалист да е пускал рапорт за пенсия.

Според Неда побоят над нея бил нанесен за 3000 лв., които жената получила от Теньо Канев. Митева се грижила за 82-годишния мъж. Преди да почине той и дал парите, защото, по нейни думи, старецът не бил в добри отношения със сина си. След кончината му, обаче синът пристигнал от Пазарджик и обявил пред полицията в града, че жената откраднала парите. Тя и съпругът й твърдят, че Цветан и шуреят му платили вноските към държавата и за операцията в болницата. Според Митеви Горанов им предложил и пари на ръка - 3000 лв., но когато се пенсионира, а аз през това време трябвало да си мълчат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони