На 17 юли 2019 да почерпят

ЦСКА прескочи “Титоград”, чака “Осиек”

Украйна арестува хакер, издирван с години от САЩ

Разследват измами с техника за 45 000 евро и 28 800 литра спирт Фирма от Долна Оряховица изпищяла при сделка с трактор от Полша, Захарни заводи попаднали в капан за износ в Италия

74 българи емигрират в Германия дневно Населението й надхвърли 83 млн. души

Ангела Меркел и други европейски лидери поздравиха новия шеф на ЕК Силвио Берлускони пръв стисна ръката на Урсула фон дер Лайен

Рекордьор по смъртност в ЕС остава България Страната ни е на първо място с 1602 починали на 100 000 жители

Урсула фон дер Лайен е новият председател на Европейската комисия

Хакерът отмъщавал за свалянето на Тодор Живков Електронна услуга за връщане на ДДС позволила неправомерния достъп в сървъра

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 17 юли 2019

Санкция до 20 млн. евро грози НАП заради изтеклите лични данни на милиони българи

Арест за 6-ма шефове от фонд „Земеделие” (обзор) Държавните чиновници заподозрени като помагачи на алкохолния бос Миню Стайков

До 30% отстъпка от тол таксата за тирове (обзор) Тестват новата система при максимална цена от 12 ст. за километър

Военно положение заради чумата по свинете България губи стотици милиони лева, ако заразата стигне индустриалните ферми

Гледайте НА ЖИВО гласуването за председател на Eвропейската комисия (ВИДЕО)

Чуждестранните инвестиции с ръст от 37,5%

За първите 9 месеца на тази година преките чуждестранни инвестиции в страната възлизат на 1,37 милиарда евро, което представлява ръст от 37,5 % спрямо същия период на 2014 година.

Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски, който връчи пет сертификата за клас инвестиция, издадени по реда на Закона за насърчаване на инвестициите в периода ноември – декември 2015 г, съобщи „Фокус”.

Министър Лукарски уточни, че за 10 месеца от началото на годината са постигнати стойности, които надхвърлят общия размер на преките инвестиции за цялата минала 2014 г.

Два от издадените днес сертификати са за изграждане на център за високотехнологично лъчелечение на “Асарел Панагюрище Здраве“ ООД и за център за високотехнологични услуги на „Ай Би Ем България“ ЕООД.

Сертификат за инвестиция получиха и „Мелексис България” ЕООД за инвестиционен проект за увеличаване на производствения капацитет и „Куинтайлс България“ ЕООД за клинични операции от тип Аутсорсинг на бизнес процеси, както и „РАЙСВОЛФ БЪЛГАРИЯ” АД – за изграждане на собствена административна сграда, архивохранилище и център за унищожаване на носители на данни.

Проектите са на обща стойност 49,99 млн. лв. и осигуряват разкриването на 868 нови работни места. На събитието присъстваха и зам.-министър на икономиката Даниела Везиева, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев и председателят на Съвета на Директорите на „Национална компания индустриални зони“ Николай Ценков.

„Радвам се, че в периода на възстановяване на минималния спад на активната инвестиционна дейност с връчените днес сертификати отличаваме проекти във високотехнологичните дейности в производствения сектор и сектора на услугите.

Тези сектори са приоритетни в политиката за насърчаване на инвестициите“, заяви министър Лукарски. По думите му, осъществяването на въпросните проекти потвърждава наблюдаваната през последните години тенденция за утвърждаване на България сред водещите страни в международните класации за привлекателност като аутсорсинг дестинация.

„Изключително положителна референция е, че почти всички проекти предвиждат разширяването на вече съществуващи дейности и на вече утвърдени български и международни компании в нашата страна. Това показва доверието на инвеститорите в предимството на бизнес и инвестиционната среда в България, която е резултат от продължаващите действия на правителството за запазване на икономическата и финансовата стабилност“, заяви министърът на икономиката.

Той допълни, че позитивното отношение на инвеститорите към страната ни намира ясно изражение е силно повишените нива на преките чуждестранни инвестиции в България.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.