Подписваме споразумение за сътрудничество в спорта с Китай

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и извънредният и пълномощен посланик на Китайската народна република в България Н. Пр. Уей Дзинхуа проведоха среща, на която обсъдиха подробностите по подписване на споразумение за сътрудничество в областта на младежта и спорта между двете държави, съобщиха от държавното ведомство.

Н. Пр. Уей Дзинхуа отправи покана от името на Генералната администрация на спорта на Китай делегация на Министерството на младежта и спорта да посети Китайската народна република през 2016 г., за да бъде подписано споразумението. През октомври тази година ММС предложи на Генералната администрация на спорта на Китай споразумение за сътрудничество, което обхваща подготовка на отбори, треньори и ръководители; участие в спортни състезания; информация и проучвания в областта на спорта; спортна наука; обучение на треньори и спортен мениджмънт.

Министър Красен Кралев заяви пред Н. Пр. Уей Дзинхуа волята си за по-нататъшно развитие на сътрудничеството между двете държави в областта на младежта и спорта. „Подписването на споразумението между България и Китай е изключително важно за нас. В последните 20 години Република Китай напредна много в развитието на спортната медицина и в подготовката в различни спортове и българската страна има интерес от обмяна на опит в тези сфери“, каза министър Кралев. Той представи пред Н. Пр. Уей Дзинхуа и възможностите за инвестиции във високопланински спортни бази за целогодишна подготовка в страната ни.

„Въпреки че България е малка държава, тя е важна сила в областта на спорта“, заяви на срещата Н. Пр. Уей Дзинхуа. Той спомена успехите на страната ни в борбата, бокса, художествената гимнастика и волейбола и подчерта, че подписването на споразумение за сътрудничество в областта на младежките дейности и спорта ще затвърди добрите отношения между двете държави.

Министър Красен Кралев и извънредния и пълномощен посланик на Китайската народна република у нас обсъдиха и възможностите за насърчаване на контактите между младежките организации за обмен на опит и добри практики.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт