23-ма души осъдени в Пловдив за кражби на ток

Районна прокуратура-Пловдив е образувала общо 77 досъдебни производства за кражба на ток, а по внесени обвинителни актове и споразумения са били осъдени 23 лица за периода от 1 януари 2014 до 20 декември 2015 г., съобщиха от прокуратурата в града под тепетата.

Във вторник в Районна прокуратура-Пловдив е образувано ново досъдебно производство срещу 35-годишния асеновградчанин Георги П., който е привлечен като обвиняем за неправомерно присъединяване към мрежата на EVN Eлектроразпределение и неправомерно въздействие върху уредите, с което се създава условие за непълно отчитане на потребената еленергия - престъпление по чл. 234в, ал.1 от НК. До момента е установено, че на 16 декември 2015 г. Георги П., който е осъждан 4 пъти от 2002 до 2012 г. за различни престъпления, е извършил манипулация на електрическо табло, монтирано до оградата на къща в район "Южен" в Пловдив.

Районна прокуратура-Пловдив е внесла в съда и обвинителен акт срещу 58-годишния Любомир Х. от Ръжево Конаре, който сам се вързал към мрежата на ЕVN, след като през пролетта на 2015 г. му бил прекъснат тока към къщата в селото заради неплатени сметки. Обвиняемият се е признал за виновен в хода на досъдебното производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони