Братя бизнесмени простреляни при въоръжен грабеж в Пазарджик (обзор)

Пострадалите са баща и чичо на общински съветник от БСП

Строителният предприемач Спас Спасов и брат му Тодор Спасов са простреляни в понеделник малко преди 21 часа вечерта при въоръжен грабеж в офиса на фирмата им, намираща се в индустриалната зона на Пазарджик и в близост до жп гарата.

Спас Спасов е прострелян в крака, а брат му - в крака и ръката, след като оказали съпротива на нападателите. Те били маскирани и въоръжени с бойно оръжие, сред което имало и автомати "Калашников".

Двамата пострадали, които са родом от село Семчиново и са баща и чичо на общинския съветник от БСП-Пазарджик Антон Николов, са настанени в болница, но без опасност за живота.

В понеделник вечерта братята останали до по-късно в къщата, която ползвали за офис и били на двора в компанията на 37-годишна жена, с която Спас живеел на семейни начала, когато били нападнати от четирима мъже с маски на лицата. Преди да нахлуят в сградата, те привели в безпомощно състояние пазача на входа, който се е разминал само с уплах. Спас и Тодор обаче оказали сериозна съпротива на нападателите, които отговорили със стрелба в краката на двамата, след което задигнали златните им накити, мобилните телефони и всичките налични пари, които били над 15 000 лв.

"Малко преди 21 часа на тел. 112 е подаден сигнал за въоръжен грабеж в офиса на частна фирма в индустриалната зона на Пазарджик. Към мястото веднага са насочени автопатрули. На местопрестъплението е пристигнал и екип на Криминална полиция, който е извършил оглед. Образувано е дознание, предприети са действия за установяване самоличността на извършителите и задържането им. Незабавно са били предприети заградителни мероприятия с цел залавяне на нападателите и са блокирани всички входно-изходни артерии на града. За случая са уведомени и съседните областни дирекции на полицията", съобщи Мирослав Стоянов, говорител на областна дирекция на МВР-Пазарджик.

Нападателите все още не са разкрити. Една от версиите, по които се работи, са, че въоръжените бандити добре са познавали не само официалния бизнес на Спас Спасов, който има фирма за саниране на сгради и хидроизолации, но и сенчестия му. В Пазарджик усилено се говори, че преди години бизнесменът направил добри пари покрай организирана ромска банда за джебчийство и кражби в чужбина, но вече се бил "дистанцирал" от този занаят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право