Предложение за брак чакало самоубилата се Мишел на бала

Мишел се е панирала, приятелят й е настоявал да се оженят, а тя е имала други планове. Затова е посегнала на себе си. Горката, толкова обичаше живота. Това коментират приятелите на момичето в Пазарджик, след трагичната смърт на абитуриентката, пише "Марица".

Вестта за трагичната смърт на 18-годишната Мишел Драганова разтърси гимназията по икономика в Пазарджик, чиято възпитаничка бе красивата дванадесетокласничка. Момичето, което се обеси в дома на брат си на 17 декември, бе намерено безжизнено от приятеля си. Заради шока от инцидента, училищните психолози разговарят подробно за случилото се със съучениците на Мишел, класните занимания продължават, но са почернени от новината за самоубийството, а по коридорите не спира да се шушука по темата. На погребението присъствал целият клас, много от учителите и директорката.

Беше много добра ученичка, никога не е отсъствала безпричинно, с изключение на пагубния ден, в който отне живота си. Беше изключително лъчезарно дете и имаше много приятелки. Разбрахме, че ден преди да се самоубие, е изтрила личния си профил във Фейсбук и е изключила телефоните си, но не е казала и дума за проблеми дори на най-близката си приятелка от класа, разказва директорката на Икономиката Таня Благова.

По-голямата сестра на Мишел завършила същата гимназия преди две години, а сега е студентка по английска филология в София. Учителите пазят топли спомени и за нея, защото била пълна отличничка. Семейството има общо 12 деца, повечето от които на гурбет в чужбина, като Мишел била най-малката и всички много се грижили за нея. Не липсвали пари и водила наглед хубав начин на живот. През седмицата, докато ходела на училище, живеела при брат си, а уикендите прекарвала при родителите си в родното Калугерово.

Класният ръководител на Мишел Сашо Китин споделя, че е близък с децата в класа си. Момичето често разговаряло с него за проблемите си.

Когато преди 4-5 години почина брат (в катастрофа, бел. авт.), Мишел преживя много тежко загубата. Въпреки това ще си я спомням усмихната, защото в нея имаше много енергия, сила и жажда за живот, обичаше да танцува, просто кипеше. Разговаряли сме за приятеля , казваше, че е голямата любов. Понякога се караха, после сдобряваха, имаше терзания покрай него. Приятелките от класа споменаха преди време, че родителите май не го приемали, разказва Китин.

Дружки на покойното момиче разказват, че дни преди трагичния инцидент, Мишел имала сериозна караница с приятеля си заради някакви обувки. Девойките, с които редовно ходила на път за училище, предложили да я вземат от дома в четвъртък, но тя казала, че ще пропусне часовете, защото имала много проблеми и не било до уроци.

Забелязах, че през последния месец Мишел спря да слага грим, да носи къси поли, а винаги е била много модерна и се е грижила за външния си вид. Беше красиво момиче и имаше обожатели от съседните класове. Приятелките от класа коментират, че гаджето я държал по-изкъсо и не обичал тя да се гласи. Споменават някакви неща за предложение за брак по време на бала, после за съвместно заминаване в чужбина, разказва още класният ръководител на девойката.

Преди трагичната смърт на Мишел нищо не подсказвало какво ще се случи на 17 декември. Сашо Китин казва, че точно тя била главният инициатор за коледно събиране на класа, а това показва, че не е планирала самоубийството си отдалеч.

По случая е образувано досъдебно производство и се води разследване, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Дванадесетокласничката е оставила предсмъртно писмо, но неговото съдържание засега не е известно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини