11 милиона лева бюджет за БФС

БФС ще одобри днес бюджет от 11 милиона лева за следващата 2016-а. Заседание на Изпълкома трябва да узакони предвидената още преди 12 месеца рамка, като са заложени евентуални промени в посока „нагоре“ на приходите предвид интерес от някои нови потенциални спонсори на централата.

Той е свързан най-вече с апетитните мачове, които чакат националния. В световните квалификации съперници са ни два от най-популярните отбори на Европа - Франция и Холандия, както и Швеция. Шансът да се рекламира около тези двубои при очаквания огромен интерес към тях отваря възможности за нови договори на БФС.

За пресявките преди Мондиал 2018 в родния футболен съюз чакат над 2 милиона евро от тв права. Такива бяха и парите за квалификациите преди Евро 2016, като сумите са предварително ясни и не зависят от резултатите на отборите.

Изпълкомът днес се очаква да мине с висок градус на настроението, тъй като преди него шефовете на футбола загряха с коледния си купон. Партито бе във вторник вечер в елитно софийско заведение.

Край масата за заседанието в сряда се чака почти пълен състав на Изпълкома, като сигурен отсъстващ е единствено президентът на „Славия“ Венцеслав Стефанов, който е в чужбина.

Точка по казуса с евентуално връщане на „Литекс“ в „А“ група няма, но може да бъде включена при устно или писмено искане на някой от членовете на Изпълкома.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ