Пускат колите по Северната тангента на София

За да оползотворят максимално много от европейското финансиране, строителите на Северната тангента в столицата са работили ударно през последните месеци и част от съоръжението вече е готово. „До дни пускаме движението по 10 от общо 13-те километра на Северната тангента. Те обхващат трасето от началото му при „Ботевградско шосе“ до булевард „Лазар Михайлов“, каза пред „Труд“ шефът на пътната агенция Лазар Лазаров. Ще бъдат пуснати и пътните възли, които довеждат движението до кварталите „Враждебна“, „Левски-Г“ и „Бенковски“. Готова е и малка част от противоположния край на Северната тангента при булевард „Сливница“.

Засега няма да се допуска движението на камиони, тъй като отбивките от тангентата към северните квартали на столицата водят до малки улички и машините много лесно могат да ги разбият, каза Лазаров. Леките коли обаче могат да ползват всички съоръжения.

След като тази част от Северната тангента е готова и бъде сертифицирана преди Нова година, европейските пари за нея няма да бъдат загубени. Засега няма разчети за каква част от финансирането става дума. Стойността на Северната тангента е 120 млн. евро, от които 85% е европейско финансиране.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика