Слънчево и до 15° в сряда, по-хладно уикенда

Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи. През нощта вятърът ще отслабне и стихне. Ще бъде ясно и отново в низините и котловините, главно в Югозападна България и западните райони на Горнотракийската низина, ще започнат да се образуват мъгли. Минимални температури, в повечето места, между минус 1° и 4°.

Утре времето над страната ще бъде слънчево, преди обяд на отделни места в низините и котловините с мъгла. Максимални температури между 10° и 15°, в районите с мъгла малко по-ниски. Това каза за Фокус дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките (БАН) . Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър, предимно от запад. Максимални температури на въздуха 12°-14°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево и топло. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра 13°, на 2000 метра около 7°.

В четвъртък ще остане сравнително топло, над по-голямата част от страната и предимно слънчево. Главно в котловините на Югозападна България отново ще има условия за мъгли и ниска облачност. В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър.

В петък и събота от северозапад, в източните райони от север и североизток ще проникне студен въздух. Облачността ще е разкъсана, по-значителна през първия ден над Северна и Източна България, без валежи. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните – между 7° и 12°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето