Пламен Константинов - треньор №1 в анкетата на “Труд”

Атлетиката и волейболът обраха наградите

Габриела Петрова бе коронясана за най-добър спортист на годината

Леката атлетика и волейболът обраха наградите на пищна церемония в Зала 3 на НДК. Четвъртата в тройния скок на световното в Пекин и втора от европейското в зала Габриела Петрова бе коронясана за Спортист №1 на 2015 г. в анкетата на Нове АД Холдинг. Победител в 32-рото традиционно допитване на в. “Труд” за най-добър треньор е наставникът на волейболните национали Пламен Константинов. Генерален спонсор на шоуто бе “Еврофутбол”, а церемонията бе подкрепена и от Мтел.

Волейболистите станаха отбор на годината, а друга атлетка - Стела Енева, триумфира при спортистите с увреждания. В топ 10 на състезателите под №3 е капитанът на волейболния тим Владимир Николов, а спринтьорката Ивет Лалова е №6.

Николов получи статуетката от спортния министър Красен Кралев и джентълменски я даде на грациите от ансамбъла по художествена гимнастика с думите: “И сте по-красиви, и сте по-добри.” Момичетата заедно със Захари Бахаров бяха водещи на шоуто. Енева бе наградена от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Приза на “Труд” - картина на Божидар Димитров, връчи главният редактор на вестника Петьо Блъсков. Константинов благодари на щаба си и посвети първото място в анкетата на треньорите на подрастващите волейболисти у нас. Габриела Петрова вдигна наградата си, поднесена от олимпийската шампионка Стефка Костадинова, носителка на същия приз 4 пъти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт