Андрей Райчев за речта на Доган: За първи път от години чувам истинско политическо послание

"Бях много приятно изненадан от словото на Ахмед Доган пред елита на ДПС, за първи път от години чувам истинско политическо послание в нашата политическа среда, а не "мяу-мяу", заяви социологът Андрей Райчев по Нова тв. Той допълни, че много се е зарадвал, когато е видял речта. "Важният въпрос е, че Доган говори по геополитичекси теми и за съдбата на българските турци., обясни Райчев.

"Дали сега ще сменят Местан, или не – нямам представа. Това не е важно в случая. За самото ДПС не е най-важното. Той разсъждава за съдбата на българските турци", посочи социологът. Според него с изказването си Доган е показал, че не иска българските турци да бъдат превърнати в заложници при евентуален конфликт между Русия и Турция, като направи сравнение със съдбата на украинците в Крим. По думите му с изказването си Доган е имал предвид и че каквото и да стане между двете държави, българите са на страната на Русия.

Социологът коментира и вчерашното изказване на лидера на ДСБ Радан Кънев, който заяви, че "всички красиви приказки на Местан за евроатлантическата либерална ориентация на ДПС рухнаха от една пиянска реч на истинския лидер". Според Райчев изказването на Радан Кънев "е смехотворно, унизително и абсурдно за нас като нация".

"Имаме огромен шанс като българи, че шефът на турската партия мисли за България, а шефът на дясната партия - уж умен човек, казва че това са пиянски брътвежи", смята той.

Според него, кой ще е водач на ДПС е третостепенен въпрос, важното е каква политика ще се следва от управляващите в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини