Арестуваният за кибератаката срещу НАП хакнал сайта на МОН преди две години

Гори електрически стълб на столичен булевард

Андреа пак прекали с фотошопа (СНИМКА)

БФС глоби и порица „Царско село“ заради съмнителни мачове

Слабо начало на сезона за хотелите край Варна Статистиката отчете спад на туристите и приходите за май

Бисер Петков: Над 43 хиляди първокласници ще получат по 250 лв. еднократна помощ за началото на учебната година

Продавачка присвоила над 70 000 лв. от заложна къща

Хари и Меган влязоха в списъка на Time за най-влиятелните интернет звезди

ДПС предлага правителството да купи машини за гласуване Идеята е да се сертифицират от "Електронно управление", одитират от ДАНС, програмират и отчитат от "Информационно обслужване"

Шофьор блъсна 7-годишно дете в Русе

Премиерът за хакването на НАП: Разполагаме с уникални мозъци, на които трябва да плащаме повече, за да не ни нанасят такива щети

Борисов: Отпускаме 5 млн. лева за обновяване на сградата и музея на БАН

Кристалина Георгиева има шанс да оглави Международния валутен фонд след оставката на Кристин Лагард

Български ало измамник завлече с 20 000 евро грък

Марешки превръща Пощенската палата във Варна в хотел

Утешават бездомници с параклис

Параклис утешава бездомниците във временния приют „Добрият самарянин“ в Русе. В помещението с кръст, библия и два стола може да ходи всеки, който иска да се помоли и да намери подкрепа в Бога. Идеята е на енорийския свещеник към католическата катедрала „Свети Павел от Кръста“ в крайдунавския град отец Валтер Горра.

В приюта католическата организация „Каритас“ инвестира преди 3 г. над 250 000 лв. от дарители за ремонт, централно топлофициране и обзавеждане на първия етаж на бившето училище „Стефан Караджа“. Сградата й беше предоставена за 10 г. от общината. „Добрият самарянин“ дава убежище на 60 хора без покрив, които се изпращат от РД „Социално подпомагане“. В момента всичките 60 места са заети.

Освен храна и подслон, бездомниците получават психологическа и юридическа помощ. В приюта им съдействат за работа и дом, да си набавят документи и да се интегрират в обществото.

Близо 100 издирени бездомници от доброволци на БЧК са картотекирани с лични данни и пръстови отпечатъци в специален регистър на РД „Социално подпомагане“. Едни отказват да влязат в списъка, а други нямат лични карти. Според проверките повечето имат постоянен адрес, но жилищата им тънат в мизерия и мръсотия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.