Фирми ще осиновяват кръстовища в Шумен

Община Шумен ще предложи на бизнеса в града да поеме грижата за възлови кръстовища. Срещу това заинтересованите производители и търговци ще могат да си поставят реклама на местата с усилен трафик. Бъдещите "осиновители" ще трябва да бъдат добри стопани - да поддържат осветлението, тревните площи на кръговите кръстовища, както и да се рекламират по подходящ начин. Проекта за цялостната им дейност задължително ще се одобрява от архитектурен съвет към общината, каза кметът Любомир Христов/ГЕРБ/.

Градоначалникът иска да се въведат и точни срокове и контрол при прокопаването на улици в Шумен. Ще се въведе картотека на прокопаванията със снимки. Служител на кметството ще документира улицата преди разкопаването и след възстановяване на настилката. Само при добър резултат ще се възстановяват внесените гаранции от фирмите.

Два паяка трябва да сложат ред и в паркирането на автомобили в Шумен догодина. Те може да се закупят от фирма и да се ползват съвместно с общината, която ще осигури терен за престой на колите-нарушители. Целта на всички бъдещи мерки е "градъта да стане подреден".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони