На 16 юли 2019 да почерпят

„Левски“ с убедителен старт на новия сезон, юноша изработи три гола

България е в топ 20 по поскъпване на домовете

Вучич помоли Макрон за помощ по пътя към ЕС и за разрешаване на кризата с Косово

Трус от 3 по Рихтер разлюля Вранча

„Руска връзка” тресе коалицията в Италия Близък до “Лига” лобист търсел финанси от Кремъл

Ердоган: Турция се надява да организира съвместно с Русия производство на системи за ПВО

Частично лунно затъмнение в нощта на 16 срещу 17 юли

Плащаме на ЕС за пластмасовите опаковки Обсъждат нови приходи в бюджета на общността

ЕС одобри санкции срещу Турция заради сондажите в шелфа на Кипър

МВФ: Вдигнете възрастта за пенсиониране Работниците намаляват с 30% през следващите 30 години

Министерство на финансите: На 19 юли партиите ще получат втората част от държавната субсидия за 2019 г.

Частна здравна каса, ако има 500 000 желаещи Новата визия за бъдещето на осигурителния модел поставя повече въпроси и неясноти, отколкото решения

Русия и Украйна готвят голяма размяна на затворници

Ирак предаде на Русия 33 деца на членове на ИДИЛ

Ромска организация плати здравни осигуровки на свои доброволци

Ръководството на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ във Велико Търново подпомогна 10 от най-активните си доброволци в Павликени да възстановят здравноосигурителните си права. От неправителствената организация са платили половината от осигуровките им за периода от 1 януари 2013 до 31 декември 2015 год.

„Останалата сума е внесена от самите доброволци, като събраха нужните средства за 4 дни. Чрез договор, който всеки подписа с „Амалипе“, доброволците поеха и ангажимент занапред редовно да покриват здравните си осигуровки, както и да продължат да се включват в дейността на организацията за развитие на общността“, обясни председателят на Център „Амалипе“ Деян Колев.

Той допълни, че подкрепата е по проект „Местни инициативи за ромска интеграция“, финансиран от Европейската агенция за основни човешки права. Доброволците са приели да участват за периода от декември 2015 г до септември 2016 г в инициативи за повишаване на капацитета и взаимното доверие на местно ниво в община Павликени, изпълнявана в рамките на проект LERI, финансиран от Агенцията за човешки права на Европейския съюз.

„Дейността на Център „Амалипе“ за създаване на по-добри условия и осигуряване на равен достъп на всички лица до здравни услуги, независимо от тяхната възраст, етническа и социална принадлежност в община Павликени започна още от 2011 г чрез инициатива за общностен мониторинг на здравните услуги на местно ниво. Един от важните проблеми, който възпрепятства достъпа до здравни услуги е високия процент на здравно неосигурените, показа общностния монинторинг“, уточни Деян Колев.

снимка-Веселина Ангелова

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.