1000 лв. глоба за булка от фейсбук

Младоженец си намери булка от фейсбук, но районният съд в Шумен го глоби с 1000 лв. Административно наказание на магистратите идва заради факта, че избраницата на Стефан Дафинов от социалната мрежа се оказала на възраст под 16 г., а той заживял с нея на семейни начала в къщата на родителите си в село Ивански. Магистрати са определили възможно най-лекото наказание и смятат, че с него ще дадат урок на влюбения, както и на други членове от обществото с подобна нагласа за малки булки.

Любовта между двамата млади пламнала през октомври м.г. Фейсбук ги свързал, макар че момичето живеело чак в с.Каблешково, Добричко. Още през декември мъжът гостувал на тийнейджърката и по нейно съгласие я довел в дома си. Много бързо обаче, връзката стана известна на полицията и с намесата на униформени момичето било върнато при родителите си. На 3 декември в телефонен разговор двамата влюбени пак се договорили да заживеят заедно и Стефан отишъл с колата да я вземе. Оттогава заживяли неразделни.
Младоженецът е със средно образование, безработен, но с чисто съдебно минало. Двамата обяснили пред съда, че ще сключат законен граждански брак и така се разминали само с глоба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони