Велико Търново очаква над 40 000 туристи за празниците

Рекорден брой от над 40 000 туристи, се очаква да посрещне през празниците тази година Велико Търново. От Общината, Агенцията по туризъм "Царевград Търнов" и Регионалния исторически музей /РИМ/ са се погрижили гостите на болярския град да изкарат незабравимо празничните дни.

Предвидени са безплатни излъчвания на спектакъла "Звук и светлина" на крепостта Царевец навръх Коледа и на 30 декември от 19 часа. Музеите ще работят извънредно, коледният базар също ще посреща гости до късна вечер без прекъсване през празничните дни.

На базара се предлагат ръчно изработени сувенири, авторски изделия и греяно вино. Общината е подготвила богата програма в която са включени концерти, театрални спектакли. Хотелите и заведенията също трескаво се подготвят за гостите по празниците.

"Тази година има по-голям интерес от туристите, в сравнение с 2014 г. Характерното за декември е, че фирмите организират и съчетават тийм -билдинги с коледни партита", споделят хотелиери от старата столица.

В една от престижните туристически бази във Велико Търново пък предлагат атрактивни анимации за своите гости. Последният хит е "Коледа по болярски", където аниматорите са облечени в костюми от епохата на Второто българско царство. Цар, царица и боляри ще забавляват гостите и ще ги глезят с ястия и напитки по древни рецепти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони